Fordelen ved kompakte højtalere

By | October 1, 2019

For nogle er et musikanlæg ensbetydende med kæmpestore diskotekshøjtalere, der kan vække en hel campingplads. Hvis du går ind på en teenagedrengs værelse, kan det stadig være, du ser den kæmpestore bashøjtaler stå og trone med en livgarde af tilsvarende store højtalere. Det bliver bare hurtigt voldsomt – for det er ikke nødvendigvis det pæneste at have stående, sådan nogle højtalere. Og så fylder de hurtigt meget i det rum, de står i. Man fristes til at tro, at størrelse er lig med kvalitet, men sådan er det ikke længere.

En kompakt højtaler er nem at flytte rundt på

Der er det med diskotekshøjtalere, at de fylder en hel trailer – og det er altså ikke særlig smart i et hjem. Kompakte højtalere er rigtig nemme at flytte rundt på. Det kan være, du gerne vil gentænke et rum, og det kræver, at du flytter lidt rundt på nogle ting inklusive højtalerne. Kompakte højtalere er ikke sværere at flytte, end en frugtskål er, så det bliver aldrig besværligt at flytte rundt på den gode lyd. Det gælder også, hvis du nogle gange har gæster på besøg, og du skal flytte højtalerne ind i et andet rum. Alt andet lige, så er det også bare det pænere, når din dagligstue, dit køkken eller dit værksted ikke behøver at blive flere kvadratmeter fattigere, fordi du gerne vil have god lyd i dine højtalere.

Giver dig god lyd

Hvis du er en rigtig filmelsker, så har du sikkert overvejet surroundsound. Det kræver utrolig meget plads, hvis du vælger store højtalere, men med kompakte højtalere har selv en kollegiebolig mulighed for surroundsound, fordi kompakte højtalere kan stå på en hylde eller i en reol. Det gælder naturligvis også, hvis du ikke vil have surroundsound. For kompakte højtalere kan sagtens spille et rum op, selvom de ikke skal stå en stor, sort blok midt i det hele. En enkelt kompakt højtaler kan være på en hylde i et badeværelse eller i køkkenet og giver dig nøjagtig lige så god lyd som en stor, gulvhøjtaler, hvis du er villig til at betale for den gode lyd. Wharfedale er for eksempel kendt for rigtig god lyd og sit øje for design, der stadig skal være betaleligt. Der er dog forskel i lyd, der ikke nødvendigvis handler om kvalitet. Nogle højtalere har mere bas og nogle har en mere klar lyd. Det er en smagssag, hvad du ønsker.